Voor wie

Ieder mens heeft in zijn leven te kampen met tegenslag en moeilijke periodes. Meestal kun je daar op eigen kracht, eventueel met steun van familie of vrienden, wel uitkomen. Maar soms lukt het niet alleen.

Misschien kunnen familie of vrienden je niet helpen of wil je hen niet tot last zijn. Misschien schaam je je voor je probleem of heb je gewoon behoefte aan een objectieve professional die met je meevoelt en meedenkt. Iemand die je een duwtje in de rug geeft waarna je zelf weer verder kan.

Loop je steeds tegen dezelfde problemen aan?

Mogelijk ben je tot het inzicht gekomen dat je steeds tegen dezelfde problemen aanloopt. Het loopt bijvoorbeeld steeds mis in je studie of op het werk, of je lijkt steeds voor de verkeerde partners te vallen en vraagt je af hoe dat komt. Je vraagt je af waarom je de dingen doet zoals je ze doet en hebt behoefte aan inzicht. Je zou het graag anders aan willen pakken, zodat je ook andere resultaten bereikt.

Belangrijke veranderingen

Misschien zijn er belangrijke veranderingen die je leven op z’n kop hebben gezet of ga je een andere levensfase in. Denk bijvoorbeeld aan een verhuizing, een andere baan, het krijgen of juist verbreken van een relatie, verlies van gezondheid of vitaliteit, conflicten in de familie, kinderen die de deur uit gaan, pensionering, of het verwerken van verdriet om het verlies van een dierbare.

Klachten

Misschien zijn je klachten wat ernstiger en worstel je met angst, spanning, somberheid, slaapproblemen, concentratieproblemen, gebrek aan energie, gevoelens van paniek, moeite met sociaal contact, prikkelbaarheid, of overmatige bezorgdheid. Er kan tegelijkertijd ook sprake van lichamelijke klachten en mogelijk speelt ook je sociale omgeving een rol. Je kunt voor allerlei problemen bij mij terecht.

Eerste stap

Als je de bovenstaande klachten herkent en je zou wel wat hulp kunnen gebruiken, dan is de eerste stap het invullen van het contactformulier. Ik neem zo spoedig mogelijk contact met je op. Tijdens een eerste telefonische kennismaking maken we samen een inschatting van wat ik voor jou kan betekenen. Als het van beide kanten klikt maken we een afspraak voor een diagnostisch consult. Als het niet klikt beginnen we er niet aan en kost het je verder niets.

Voor wie niet?

Ik richt mij op de behandeling van volwassenen (18+). Kinderen kunnen beter terecht bij een kinderpsycholoog. Er zijn ook problemen die ik niet behandel. Sommige problemen kunnen beter op een andere wijze behandeld worden of vallen buiten mijn expertise. Je kunt bij mij bijvoorbeeld niet terecht voor acute psychiatrie, dreigende suïcide, automutilatie, problemen waarbij verslaving op de voorgrond staat of persoonlijkheidsproblematiek. Wanneer pas later aan het licht komt dat de problemen buiten mijn expertise liggen zal ik de behandeling stopzetten. Mocht ik iemand weten waar je beter terecht kan dan zal ik je hierover adviseren.

Contact
06 53 93 12 83